Recept

Hovězí plátky po provensálsku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 180 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 150 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (17%)
ID receptu: 56802

Ingredience

600 g Brambory vařené
2 ks Cibule
1200 g Hovězí kýta
50 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
120 g Olej rostlinný
3 ks Paprika zelená
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
5 ks Rajčata
2 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
250 ml Vývar z hovězích kostí
4 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 584 kcal
Kilojoule 2 445kJ
7% Sacharidy 26 g
50% Tuky 38 g
29% Sodík 578 mg
63% Bílkoviny 35 g

Hovězí plátky po provensálsku postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso zbavené loje, kližek a šlach nakrájíme na 8 plátků, naklepeme, na oleji opečeme z obou stran do zlatova.

2

Maso vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Když zrůžoví, přisypeme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem, chvíli povaříme na řídkou omáčku, plátky masa vrátíme do kastrolu, osolíme, opepříme, dochutíme rozdrceným česnekem, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka.

3

Papriky zbavíme stopek i semen, vhodíme do vařící vody a 6 minut povaříme. Necháme okapat, poté pokrájíme na proužky.

4

Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a pokrájíme.

5

V pánvi rozehřejeme máslo, v něm papriky s rajčaty podusíme, osolíme a podle chuti připepříme.

6

Plátky masa narovnáme na talíře, na ně navrstvíme papriko-rajčatovou směs a přelijeme šťávou.

7

Porce posypeme sekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme vařené brambory.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept