Hovězí plátky po provensálsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 180 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí plátky po provensálsku
Celkový čas: | 180 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 150 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56802 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
600 g | Brambory vařené |
4 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1200 g | Hovězí kýta |
60 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká |
120 g | Olej rostlinný |
3 ks | Paprika zelená |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
5 ks | Rajčata |
2 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
250 ml | Vývar z hovězích kostí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 97,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 37,5mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Česnek, Cibule, Hovězí kýta, Olej rostlinný, Paprika zelená, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar z hovězích kostí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí plátky po provensálsku postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso zbavené loje, kližek a šlach nakrájíme na 8 plátků, naklepeme, na oleji opečeme z obou stran do zlatova. |
2 | Maso vyjmeme, do tuku dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Když zrůžoví, přisypeme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku. Tu zalijeme vývarem, chvíli povaříme na řídkou omáčku, plátky masa vrátíme do kastrolu, osolíme, opepříme, dochutíme rozdrceným česnekem, přikryjeme pokličkou a v troubě dusíme do měkka. |
3 | Papriky zbavíme stopek i semen, vhodíme do vařící vody a 6 minut povaříme. Necháme okapat, poté pokrájíme na proužky. |
4 | Rajčata spaříme, oloupeme, překrojíme, vymačkáme a pokrájíme. |
5 | V pánvi rozehřejeme máslo, v něm papriky s rajčaty podusíme, osolíme a podle chuti připepříme. |
6 | Plátky masa narovnáme na talíře, na ně navrstvíme papriko-rajčatovou směs a přelijeme šťávou. |
7 | Porce posypeme sekanou petrželkou. Jako přílohu podáváme vařené brambory. |
Poznámka
Servírujeme teplé.