Zapečení humři po švédsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečení humři po švédsku
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56803 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
400 g | Humr |
Rybí várka | |
---|---|
3 ks | Bobkový list |
2 polévková lžíce | Cukr krupice |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
2 ks | Nové koření celé |
4 dl | Ocet kvasný lihový |
20 ks | Pepř černý celý |
1 polévková lžíce | Sůl |
2 l | Voda pitná |
Do humří směsi | |
100 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 špetka | Pepř cayenský |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
1,5 kávová lžička | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na ozdobu | |
1 ks | Limetka |
50 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
50 g | Sýr Čedar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 366,9mg |
Draslík | 365,7mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 843,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,0mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 31,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Humr, Bobkový list, Cukr krupice, Kopr čerstvý, Nové koření celé, Pepř černý celý, Sůl, Voda pitná, Pepř cayenský, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí, Limetka, Sýr Čedar mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečení humři po švédsku postup přípravy receptu:
1 | Dva čerstvé humry dobře očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme rybí várku: do hrnce nalijeme 2 l vody, 4 dl octa, přidáme 1 lžíce soli, 2 lžíce cukru, 20 kuliček celého pepře, 20 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a 2 lžíce čerstvého kopru. Vodu přivedme do varu a vaříme asi 8 minut. Kopr vyjmeme, postupně vkládáme do vroucí vody humry. Hrnec přikryjeme pokličkou, vaříme je 6 - 8 minut. Humry necháme vychladnout, poté z nich obereme maso, pokrájíme na kousky a dáme do misky z varného skla. 100 g tvrdého sýra nastrouháme a odložíme do misky. Petrželku kudrnku omyjeme, drobně pokrájíme. Omytou a osušenou limetku rozkrájíme na osminky. |
2 | V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 1 dl vychladlého vývaru, 1 dl smetany a vymícháme hladkou kašičku. Pánev odstavíme z plotny, k jíšce přidáme žloutky, nastrouhaný sýr (50 g), sůl a pepř. Dobře směs promícháme a zlehka zapracujeme humří maso. |
3 | Misky směsí naplněme, na každou misku položíme plátek másla (50 g), posypeme zbývajícím sýrem a vložíme do předehřáté trouby zapéct do zlatova. Pečeme při 200°C - 220°C přibližně 10 až 15 minut. |
4 | Misky s humrem a sýrem posypeme petrželkou, ozdobíme limetkou a podáváme. |
Poznámka
Servírujeme teplé.