Recept

Zapečení humři po švédsku

  • Švédsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 56803
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

400 g Humr
Rybí várka
3 ks Bobkový list
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
2 ks Nové koření celé
4 dl Ocet kvasný lihový
20 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
Do humří směsi
100 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
2 špetka Pepř cayenský
1 dl Smetana 33% (šlehačka)
1,5 kávová lžička Sůl
50 g Sýr Čedar
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na ozdobu
1 ks Limetka
50 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
50 g Sýr Čedar

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 586 kcal
Kilojoule 2 454kJ
4% Sacharidy 13 g
59% Tuky 45 g
63% Sodík 1 g
51% Bílkoviny 29 g

Zapečení humři po švédsku postup přípravy receptu:

1

Dva čerstvé humry dobře očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme rybí várku: do hrnce nalijeme 2 l vody, 4 dl octa, přidáme 1 lžíce soli, 2 lžíce cukru, 20 kuliček celého pepře, 20 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a 2 lžíce čerstvého kopru. Vodu přivedme do varu a vaříme asi 8 minut. Kopr vyjmeme, postupně vkládáme do vroucí vody humry. Hrnec přikryjeme pokličkou, vaříme je 6 - 8 minut. Humry necháme vychladnout, poté z nich obereme maso, pokrájíme na kousky a dáme do misky z varného skla. 100 g tvrdého sýra nastrouháme a odložíme do misky. Petrželku kudrnku omyjeme, drobně pokrájíme. Omytou a osušenou limetku rozkrájíme na osminky.

2

V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 1 dl vychladlého vývaru, 1 dl smetany a vymícháme hladkou kašičku. Pánev odstavíme z plotny, k jíšce přidáme žloutky, nastrouhaný sýr (50 g), sůl a pepř. Dobře směs promícháme a zlehka zapracujeme humří maso.

3

Misky směsí naplněme, na každou misku položíme plátek másla (50 g), posypeme zbývajícím sýrem a vložíme do předehřáté trouby zapéct do zlatova. Pečeme při 200°C - 220°C přibližně 10 až 15 minut.

4

Misky s humrem a sýrem posypeme petrželkou, ozdobíme limetkou a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept