Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 56804
Kategorie: Maso

Ingredience

400 g Humr
Rybí várka
3 ks Bobkový list
2 polévková lžíce Cukr krupice
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
20 ks Nové koření celé
4 dl Ocet kvasný lihový
20 ks Pepř černý celý
1 polévková lžíce Sůl
2 l Voda pitná
Jíška
50 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Ostatní ingredience
3 špetka Pepř bílý
2 dl Smetana 33% (šlehačka)
2 kávová lžička Sůl
4 ks Vejce slepičí
Na vytření a polití
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
3 polévková lžíce Strouhanka

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 685 kcal
Kilojoule 2 867kJ
4% Sacharidy 16 g
72% Tuky 54 g
66% Sodík 1 g
50% Bílkoviny 28 g

Humří nákyp postup přípravy receptu:

1

Čerstvé humry dobře očistíme a omyjeme pod tekoucí vodou. Připravíme rybí várku: do hrnce vlijeme 2 l vody, 4 dl octa, přidáme 1 lžíci soli, 2 lžíce cukru, 20 kuliček celého pepře, 20 kuliček nového koření, 3 bobkové listy a 2 lžíce čerstvého kopru. Vodu přivedme do varu a vaříme asi 8 minut. Kopr vyjmeme, postupně vkládáme do vroucí vody humry. Hrnec přikryjeme pokličkou, vaříme 6 - 8 minut. Humry necháme vychladnout, poté z nich obereme maso, pokrájíme na kousky a dáme do mísy.

2

V pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Za stálého míchání přilijeme 1,5 dl vychladlého vývaru, 2 dl smetany a vymícháme na hladkou kašičku, kterou při mírné teplotě povaříme 10 minut. Pánev odstavíme z plotny. Jíšku vsypeme k humřímu masu, přidáme žloutky, sůl, pepř a dobře promícháme. Bílky vyšleháme na tuhý sníh a dobře ho zapracujeme do humří směsi.

3

Zapékací mísu vytřeme olejem, vysypeme strouhankou a připravený nákyp vyklopíme do zapékací mísy. Nákyp dáme do předehřáté trouby péct do zlatova. Pečeme při 180°C přibližně 30 - 40 minut.

4

Nákyp rozdělíme na talíře, přelijeme rozpuštěným máslem a podáváme.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept