Pečené švestky s drobenkou pro alergiky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pečené švestky s drobenkou pro alergiky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | stejskalova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (90%) |
ID receptu: | 56805 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Na drobenku | |
---|---|
140 g | Cukr krystal |
75 g | Cukr třtinový |
115 g | Máslo čerstvé |
225 g | Mouka polohrubá |
1 špetka | Nové koření mleté |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
900 g | Švestky |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 23,0mg |
Draslík | 294,3mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Cukr třtinový, Skořice mletá, Švestky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Nové koření mleté mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pečené švestky s drobenkou pro alergiky postup přípravy receptu:
1 | Předehřejeme troubu na 190°C. |
2 | Mouku nasypeme do mísy a postupně do ní zapracováváme máslo, až směs začne připomínat strouhanku, poté vmícháme cukr. |
3 | Do pekáče vložíme omyté, vypeckované a rozpůlené švestky, promícháme s kořením. Zasypeme směsí drobenky, pečeme 45 minut, dokud není povrch zlatě hnědý a ovoce neprobublává skrz. |
Poznámka
Recept je určen pro alergiky na vejce, ořechy a mléko.