Recept

Česnekové domácí houstičky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56807

Ingredience

Příprava pečení
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
2 polévková lžíce Bylinky sušené
20 g Droždí sušené
355 ml Mléko polotučné
450 g Mouka chlebová
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Sůl hrubozrnná
1 ks Vejce slepičí
12 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 280 kcal
Kilojoule 1 170kJ
13% Sacharidy 48 g
6% Tuky 5 g
73% Sodík 1 g
20% Bílkoviny 11 g

Česnekové domácí houstičky postup přípravy receptu:

1

Plech na pečení i hlubší mísu vymažeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme 3 lžíce mouky a troubu připravíme k předehřátí na 220°C.

2

Z mléka odlijeme 1 lžíci, kterou potřeme houstičky před pečením. Oloupané stroužky česneku vaříme na mírném ohni ve zbytku mléka, po vychladnutí mléko s česnekem rozmixujeme. Do hlubší mísy prosejeme mouku se lžičkou soli, do směsi přmícháme bylinkové koření a sušené droždí. V hrnečku nebo v menší misce rozmícháme jedno celé vejce, olej a mléko s česnekem. Mléčný roztok vlijeme do moučné směsi a uhněteme hladké těsto. To na pomoučeném vále ještě chvíli propracováváme, aby bylo hladké a měkké, poté ho dáme hodinu kynout na teplé místo do mísy vymazané máslem. Následně z těsta na pomoučeném válu vypracujeme asi 8 bochánků, ty následně vyrovnáme s většími odstupy na vymazaný plech. Připravené houstičky na plechu přikryjeme ubrouskem a necháme ještě jednou kynout v teple. Po vykynutí je potřeme mlékem, posypeme hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova. Hotové pečené houstičky necháme vychladnout na děrované podložce. Pečivo podáváme studené buď jako slanou delikatesu, jako pohoštění nebo jako slané pečivo k masitým, sýrovým či zeleninovým pokrmům.

Poznámka

Servírujeme teplé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept