Zeleninové pletýnky po italsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninové pletýnky po italsku
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56811 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka chlebová |
Těsto | |
2 ks | Cibule |
20 g | Droždí sušené |
350 g | Mouka chlebová |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Sůl mořská |
1 kávová lžička | Tymián čerstvý |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 78g |
---|---|
Cholesterol | 0,2mg |
Draslík | 221,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,5mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mouka chlebová, Cibule, Droždí sušené, Mouka chlebová, Sůl, Tymián čerstvý, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Olivy černé, Sůl mořská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninové pletýnky po italsku postup přípravy receptu:
1 | Příprava na pečení: plech vymažeme lžící másla, vál pomoučíme třemi lžícemi mouky a troubu připravíme k předehřátí na 190°C. |
2 | Těsto: olivy scedíme a necháme okapat, cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky. V hlubší míse smícháme mouku, sušené droždí, sůl. Sypké suroviny zpracujeme s vodou a olivovým olejem do hladkého těsta, které důkladně propracujeme na pomoučeném válu. Dobře prohnětené těsto vložíme do mísy, vytřené tukem a necháme asi 90 minut kynout přikryté utěrkou. |
3 | Do vykynutého těsta několikerým prohnětením zapracujeme polovinu množství oliv, následně z těsta vytvoříme 4 silnější placky. |
4 | Do nich vypícháme prstem jemně mělké důlky, posypeme nakrájenou cibulí, rozdělíme na ně zbytek oliv, posolíme a posypeme tymiánem. Takto připravené slané pečivo necháme ještě 30 minut kynout přikryté ubrouskem. Vykynuté placky posléze upečeme v předehřáté troubě do zlatova. Hotové pečivo necháme vystydnout na děrované podložce a servírujeme ho studené pohoštění. |
Poznámka
Servírujeme studené.