Jednoduchý recept

Jogurtový dort a borůvkami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 62 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 2 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56812
Kategorie: Nepečené dorty

Ingredience

Na korpus
240 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Med včelí
1 dl Mléko plnotučné
70 g Ořechy vlašské
200 g Sušenky BeBe kakaové
Na náplň
20 g Cukr vanilka
150 g Džem borůvkový
450 g Jogurt bílý
2 dl Voda pitná
4 plátek Želatina
Na ozdobení
150 g Borůvky
40 g Želé dortové

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 515 kcal
Kilojoule 2 155kJ
12% Sacharidy 42 g
49% Tuky 37 g
4% Sodík 88 mg
12% Bílkoviny 7 g

Jogurtový dort a borůvkami postup přípravy receptu:

1

Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do misky, přidáme jemně nastrouhané nebo rozdrcené sušenky, med, pomleté ořechy a podle potřeby mléko. Rukou vypracujeme těsto, aby se nedrolilo, dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme olejem, vysypeme třtinovým cukrem a připravené těsto namačkáme na dno formy.

2

Čtyři plátky želatiny namočíme do studené vody, necháme 10 minut nabobtnat. Do kastrůlku dáme džem s vanilkovým cukrem, zahřejeme, vložíme vymačkanou želatinu. Mícháme až do rozpuštění želatiny. Mírně vychladlou želatinu smícháme s jogurtem, poté rozetřeme na sušenkové těsto ve formě a vložíme do lednice ztuhnout.

3

Podle návodu na sáčku uvaříme dortové želé, necháme ho mírně vychladnout. Z lednice vytáhneme dort, na povrch naskládáme očištěné, omyté a okapané borůvky. Přelijeme celý povrch dortu připraveným želé a opět vrátíme do lednice zatuhnout.

4

Poté dort krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé studené dezertní talíře a podáváme.

Poznámka

Podáváme dobře vychlazený jako dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept