Jogurtový dort a borůvkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 62 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jogurtový dort a borůvkami
Celkový čas: | 62 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56812 |
Kategorie: | Nepečené dorty |
Ingredience
Na korpus | |
---|---|
240 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Med včelí |
1 dl | Mléko plnotučné |
70 g | Ořechy vlašské |
200 g | Sušenky BeBe kakaové |
Na náplň | |
20 g | Cukr vanilka |
150 g | Džem borůvkový |
450 g | Jogurt bílý |
2 dl | Voda pitná |
4 plátek | Želatina |
Na ozdobení | |
150 g | Borůvky |
40 g | Želé dortové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 37,3mg |
Draslík | 57,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 110,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ořechy vlašské, Voda pitná, Želatina, Borůvky mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Sušenky BeBe kakaové, Cukr vanilka, Jogurt bílý, Želé dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Džem borůvkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jogurtový dort a borůvkami postup přípravy receptu:
1 | Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme na kousky a vložíme do misky, přidáme jemně nastrouhané nebo rozdrcené sušenky, med, pomleté ořechy a podle potřeby mléko. Rukou vypracujeme těsto, aby se nedrolilo, dortovou formu o průměru 26 cm vymažeme olejem, vysypeme třtinovým cukrem a připravené těsto namačkáme na dno formy. |
2 | Čtyři plátky želatiny namočíme do studené vody, necháme 10 minut nabobtnat. Do kastrůlku dáme džem s vanilkovým cukrem, zahřejeme, vložíme vymačkanou želatinu. Mícháme až do rozpuštění želatiny. Mírně vychladlou želatinu smícháme s jogurtem, poté rozetřeme na sušenkové těsto ve formě a vložíme do lednice ztuhnout. |
3 | Podle návodu na sáčku uvaříme dortové želé, necháme ho mírně vychladnout. Z lednice vytáhneme dort, na povrch naskládáme očištěné, omyté a okapané borůvky. Přelijeme celý povrch dortu připraveným želé a opět vrátíme do lednice zatuhnout. |
4 | Poté dort krájíme na porce, pokládáme na jednotlivé studené dezertní talíře a podáváme. |
Poznámka
Podáváme dobře vychlazený jako dezert.