Jednoduchý recept

Trubičky s bílou a hořkou čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (35%)
ID receptu: 56813
Kategorie: Zákusky

Ingredience

150 g Cukr moučkový
70 g Hera
150 g Máslo čerstvé
170 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Poleva čokoládová bílá
2 ks Vaječný bílek slepičí
Na náplň
150 g Čokoláda hořká
20 g Cukr vanilka
300 g Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 478 kcal
Kilojoule 2 001kJ
12% Sacharidy 43 g
43% Tuky 32 g
2% Sodík 37 mg
9% Bílkoviny 5 g

Trubičky s bílou a hořkou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do misky na kousky. Přisypeme cukr, 150 g prosáté mouky, přidáme bílky a vše důkladně vypracujeme na hladké, skoro tekoucí těsto.

2

Plech vymažeme Herou, vysypeme zbylou moukou. Malou naběračkou nalijeme na plech vedle sebe kolečka o velikostí dlaně. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme 8 -10 minut. Po dopečení ještě teplá kolečka potřeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou. Ihned je stáčíme do trubiček, necháme čokoládu vychladnout a ztuhnout.

3

Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které zlehka vmícháme 100 g nastrouhané hořké čokolády. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s libovolnou trubičkou a připravené trubičky plníme.

4

Hotové trubičky rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky, posypeme zbylou nastrouhanou hořkou čokoládou a ihned podáváme.

Poznámka

Podáváme jako studený dezert.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept