Trubičky s bílou a hořkou čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Trubičky s bílou a hořkou čokoládou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56813 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
150 g | Cukr moučkový |
70 g | Hera |
150 g | Máslo čerstvé |
170 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 g | Poleva čokoládová bílá |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na náplň | |
---|---|
150 g | Čokoláda hořká |
20 g | Cukr vanilka |
300 g | Smetana 33% (šlehačka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 43,5mg |
Draslík | 139,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Čokoláda hořká mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Poleva čokoládová bílá, Cukr vanilka, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Trubičky s bílou a hořkou čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Při pokojové teplotě změklé máslo nakrájíme do misky na kousky. Přisypeme cukr, 150 g prosáté mouky, přidáme bílky a vše důkladně vypracujeme na hladké, skoro tekoucí těsto. |
2 | Plech vymažeme Herou, vysypeme zbylou moukou. Malou naběračkou nalijeme na plech vedle sebe kolečka o velikostí dlaně. Vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme 8 -10 minut. Po dopečení ještě teplá kolečka potřeme rozpuštěnou bílou čokoládovou polevou. Ihned je stáčíme do trubiček, necháme čokoládu vychladnout a ztuhnout. |
3 | Ze smetany a vanilkového cukru vyšleháme tuhou šlehačku, do které zlehka vmícháme 100 g nastrouhané hořké čokolády. Šlehačku naplníme do cukrářského sáčku s libovolnou trubičkou a připravené trubičky plníme. |
4 | Hotové trubičky rozdělíme na jednotlivé dezertní talířky, posypeme zbylou nastrouhanou hořkou čokoládou a ihned podáváme. |
Poznámka
Podáváme jako studený dezert.