Bagety s otrubami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bagety s otrubami
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56817 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
10 g | Cukr krupice |
5 g | Droždí sušené |
20 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka chlebová |
100 g | Mouka pšeničná celozrnná |
100 g | Otruby pšeničné |
3 g | Sůl |
175 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 93g |
---|---|
Cholesterol | 12,0mg |
Draslík | 99,1mg |
Vláknina | 53g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí sušené, Mouka chlebová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná celozrnná, Otruby pšeničné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bagety s otrubami postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu, rozpuštěné máslo, přidáme chlebovou i celozrnnou mouku, cukr, sůl a promícháme. Vsypeme sušené droždí a vypracujeme hladké vláčné těsto, které necháme zakryté hodinu kynout. Poté rozdělíme na 4 kusy, vyválíme do tvaru bagety, vršek nařízneme do šachovnice a obalíme v pšeničných otrubách. Rozložíme na plech a necháme ještě 45 minut kynout. Pečeme minut v troubě, vyhřáté na 200 stupňů. |
Poznámka
Servírujeme studené nebo teplé.