Žitný chléb se lněným semínkem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žitný chléb se lněným semínkem
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56818 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
25 g | Chlebový kvásek |
50 g | Lněné semínko |
30 g | Máslo čerstvé |
20 g | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická |
150 g | Mouka žitná bílá |
5 g | Sůl |
550 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 69,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lněné semínko, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná tmavá chlebová předměřická, Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebový kvásek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Žitný chléb se lněným semínkem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme med, vodu a rozpuštěné máslo, přidáme sůl, žitnou a pšeničnou mouku, lněné semínko, vmícháme kvásek a přendáme do nádoby domácí pekárny. Nastavíme program na celozrnný chléb a necháme péct. |