Dušený okoun s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušený okoun s bylinkami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 56822 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Celer - nať |
50 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1000 g | Okoun říční |
1 polévková lžíce | Pažitka |
0,5 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
80 g | Slanina vepřová |
2 kávová lžička | Sůl |
2,5 dl | Vývar zeleninový |
Na vytření pekáče | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 44,7mg |
Draslík | 152,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 138,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 9,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Okoun říční, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Vývar zeleninový, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušený okoun s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Omyté okouny očistíme ostrým nožem. Rozřízneme je od řitního otvoru až k hlavě, vyjmeme vnitřnosti, odkrojíme hlavy, ploutve a ocasy odsřihneme nůžkami na drůbež a okouny znovu promyjeme pod tekoucí vodou. Osušíme je, osolíme, opepříme a poskládáme těsně vedle sebe do zapékací mísy, kterou jsme si vytřeli máslem. Omytou petrželovou nať, celerovou nať a pažitku drobně pokrájíme. Uzený špek nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Okouny posypeme bylinkami, poklademe na ně i do břišní dutiny plátky špeku a plátky másla. Mouku rozšleháme se zeleninovým vývarem, kterým přelijeme ryby. Mísu zakryjeme poklicí a dáme do předehřáté trouby na 200°C-220°C dusit a péct zároveň. Podle velikosti ryb dusíme 15-25 minut. Ryby podáváme horké. |
Poznámka
Jako příloha se nejvíce hodí vařené brambory a salát z čerstvé zeleniny