Bretaňský ovesný chléb - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 206 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bretaňský ovesný chléb
Celkový čas: | 206 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 6 minut |
Doba vaření: | 200 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56825 |
Kategorie: | Přílohy |
Ingredience
25 g | Chlebový kvásek |
40 ml | Med včelí |
450 g | Mouka chlebová |
200 g | Mouka ovesná |
60 ml | Olej olivový |
75 g | Ovesné vločky |
5 g | Sůl |
350 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 91g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 254,7mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Mouka chlebová, Ovesné vločky, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka ovesná, Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Chlebový kvásek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Bretaňský ovesný chléb postup přípravy receptu:
1 | Do mísy nalijeme vodu, olej a med, přidáme ovesnou a pšeničnou mouku, ovesné vločky, sůl a vmícháme kvásek. Přendáme do nádoby domácí pekárny a nastavíme program na celozrnný chléb, necháme péct. |