Zapékaný kaviár - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapékaný kaviár
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56829 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
200 g | Kaviár |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Pažitka |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 507,5mg |
Draslík | 182,4mg |
Vláknina | 784,8mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,2mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kaviár, Pažitka, Strouhanka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapékaný kaviár postup přípravy receptu:
1 | Pažitku omyjeme a drobně nasekáme. V rendlíku za pomalého zahřívání vyšleháme smetanu se strouhankou. Do vychladlé smetany přidáme vejce, pažitku a znovu smetanu vyšleháme. Poté do ní zamícháme kaviár a dáme ho do zapékací misky, kterou jsme si vytřeli máslem. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C-190°C přibližně 20-30 minut dozlatova. |
2 | Zapečený kaviár podáváme jako předkrm. |