Jednoduchý recept

Kakaový koláč ze zakysané smetany

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56834

Ingredience

Na těsto
200 g Cukr moučkový
20 g Cukr vanilka
200 g Džem rybízový
2 polévková lžíce Kakao
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
0,5 polévková lžíce Pomerančová kůra
2 dl Smetana zakysaná 14%
0,5 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
300 g Zakysaná smetana
Na vymazání pekáče
70 g Mouka pšeničná hrubá
70 g Máslo čerstvé
Na polevu
100 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Kakao
70 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 495 kcal
Kilojoule 2 070kJ
19% Sacharidy 67 g
30% Tuky 22 g
3% Sodík 68 mg
13% Bílkoviny 7 g

Kakaový koláč ze zakysané smetany postup přípravy receptu:

1

Do misky dáme zakysanou smetanu, rozklepneme vejce, přisypeme cukr, vanilkový cukr a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru. Nakonec přimícháme prosátou mouku s kakaem a jedlou sodou. Vše promícháme a vlijeme na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný pekáč.

2

Vložíme do předehřáté trouby na teplotu 160 °C, kde pečeme přibližně 35-40 minut. Upečený, ještě teplý koláč potřeme džemem a necháme vychladnout v pekáči.

3

V mikrovlnné troubě rozpustíme máslo, odstavíme, přisypeme cukr, prosáté kakao, zalijeme horkou vodou a mícháme do rozpuštění cukru a zahoustnutí. Připravenou hladkou kakaovou polevou přelijeme povrch koláče a necháme volně anebo v lednici mírně ztuhnout. Kakaovou polevu na koláči nakonec posypeme pomletými ořechy a necháme úplně ztuhnout. Nakrájíme na stejné čtverce, anebo obdélníky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept