Recept

Sýrové pečivo s hořčičnou příchutí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56840
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Těsto
1 kávová lžička Hořčice v prášku
3 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
50 g Máslo čerstvé
150 ml Mléko polotučné
230 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
130 g Sýr Parmezán
Pečení a servírování
2 polévková lžíce Mléko polotučné
1 kávová lžička Pepř černý mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 055kJ
13% Sacharidy 47 g
33% Tuky 25 g
29% Sodík 580 mg
35% Bílkoviny 20 g

Sýrové pečivo s hořčičnou příchutí postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Plech, který použijeme na pečení, vymažeme 1 lžící másla, vál pomoučíme 3 lžícemi hladké mouky, troubu připravíme

2

k předehřátí na 220°C.

3

Těsto: Tvrdý sýr nastrouháme. Do hlubší mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a ochutíme špetkou soli. Sypkou směs zpracujeme společně se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Potom přidáme strouhaný sýr, práškovou hořčici a dále do těsta zpracováváme po částech mléko do té doby, dokud zpracovávané těsto nebude vláčné. Hotové těsto ještě několikrát proněteme na pomoučeném válu, a pak rukama povytahováním zpracujeme do kruhovitého tvaru o tloušťce asi 2,5 cm. Ze vzniklé kulaté placky nožem vykrájíme asi 8 výsečí, které vyrovnáme na připravený plech.

4

Pečení a servírování:

5

Každý sýrový trojúhelníček potřeme mlékem a posypeme mletým černým pepřem. Pak kousky pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut dozlatova. Hotové sýrové pečivo necháme mírně vychladnout na děrované podložce. Toto pečivo servírujeme teplé, aby sýr v pečivu úplně nevychladl.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept