Sýrové pečivo s hořčičnou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové pečivo s hořčičnou příchutí
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56840 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Těsto | |
1 kávová lžička | Hořčice v prášku |
3 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
50 g | Máslo čerstvé |
150 ml | Mléko polotučné |
230 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
130 g | Sýr Parmezán |
Pečení a servírování | |
2 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 47,2mg |
Draslík | 186,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 253,8mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Hořčice v prášku, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mléko polotučné, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové pečivo s hořčičnou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Plech, který použijeme na pečení, vymažeme 1 lžící másla, vál pomoučíme 3 lžícemi hladké mouky, troubu připravíme |
2 | k předehřátí na 220°C. |
3 | Těsto: Tvrdý sýr nastrouháme. Do hlubší mísy prosijeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a ochutíme špetkou soli. Sypkou směs zpracujeme společně se změklým máslem do hrudkovité konzistence. Potom přidáme strouhaný sýr, práškovou hořčici a dále do těsta zpracováváme po částech mléko do té doby, dokud zpracovávané těsto nebude vláčné. Hotové těsto ještě několikrát proněteme na pomoučeném válu, a pak rukama povytahováním zpracujeme do kruhovitého tvaru o tloušťce asi 2,5 cm. Ze vzniklé kulaté placky nožem vykrájíme asi 8 výsečí, které vyrovnáme na připravený plech. |
4 | Pečení a servírování: |
5 | Každý sýrový trojúhelníček potřeme mlékem a posypeme mletým černým pepřem. Pak kousky pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut dozlatova. Hotové sýrové pečivo necháme mírně vychladnout na děrované podložce. Toto pečivo servírujeme teplé, aby sýr v pečivu úplně nevychladl. |