Recept

Slané pečivo se zázvorem a pomerančovou příchutí

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56841
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

Příprava pečení
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Těsto
200 g Cukr krystal
15,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
130 g Máslo čerstvé
350 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Pomerančová kůra
80 ml Sirup Golden
1 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 567 kcal
Kilojoule 2 371kJ
25% Sacharidy 91 g
27% Tuky 20 g
9% Sodík 185 mg
15% Bílkoviny 8 g

Slané pečivo se zázvorem a pomerančovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Příprava k pečení: několik plechů na pečení potřeme 2 lžícemi másla, vál pomoučíme 4 lžícemi mouky, troubu připravíme k předehřátí

2

na 160°C.

3

Těsto: do hlubší mísy prosejeme mouku, kypřící prášek do pečiva, cukr, mletý zázvor a jedlou sodu. Máslo se zlatým sirupem za stálého míchání rozehřejeme na mírném ohni. Máslový roztok necháme mírně vychladnout, poté ho společně s moučnou směsí zpracujeme do hladkéhé hmoty, do níž ještě přimícháme pomerančovou kůru, nakonec do těsta zapracujeme jedno celé rozšlehané vejce. Těsto důkladně prohněteme, na pomoučeném válu z něj vyválíme rukama asi 30 kuliček. Ty rozložíme na připravené plechy tak, aby se vzájemně nedotýkaly, jemným promáčknutím je zploštíme na placičky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut (do zlatova). Hotové pečivo necháme vychladnout na děrované podložce a servírujeme jako pohoštění, studené se hodí k vínu.

Poznámka

Servírujeme teplé i studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept