Slané pečivo se zázvorem a pomerančovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slané pečivo se zázvorem a pomerančovou příchutí
Slané pečivo se zázvorem a pomerančovou příchutí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56841 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
4 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Těsto | |
200 g | Cukr krystal |
15,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
130 g | Máslo čerstvé |
350 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 kávová lžička | Pomerančová kůra |
80 ml | Sirup Golden |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 47g |
---|---|
Cholesterol | 67,2mg |
Draslík | 558,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Kypřicí prášek do pečiva, Pomerančová kůra, Soda jedlá, Sůl, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Sirup Golden mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slané pečivo se zázvorem a pomerančovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Příprava k pečení: několik plechů na pečení potřeme 2 lžícemi másla, vál pomoučíme 4 lžícemi mouky, troubu připravíme k předehřátí |
2 | na 160°C. |
3 | Těsto: do hlubší mísy prosejeme mouku, kypřící prášek do pečiva, cukr, mletý zázvor a jedlou sodu. Máslo se zlatým sirupem za stálého míchání rozehřejeme na mírném ohni. Máslový roztok necháme mírně vychladnout, poté ho společně s moučnou směsí zpracujeme do hladkéhé hmoty, do níž ještě přimícháme pomerančovou kůru, nakonec do těsta zapracujeme jedno celé rozšlehané vejce. Těsto důkladně prohněteme, na pomoučeném válu z něj vyválíme rukama asi 30 kuliček. Ty rozložíme na připravené plechy tak, aby se vzájemně nedotýkaly, jemným promáčknutím je zploštíme na placičky a pečeme ve vyhřáté troubě asi 20 minut (do zlatova). Hotové pečivo necháme vychladnout na děrované podložce a servírujeme jako pohoštění, studené se hodí k vínu. |
Poznámka
Servírujeme teplé i studené.