Recept

Buchta se slunečnicovými semínky a se skořicovou příchutí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56843

Ingredience

Příprava pečení
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
130 g Cukr krystal
2,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Skořice mletá
100 g Slunečnice - semena
150 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Soda jedlá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

60% Kalorie 1,178 kcal
Kilojoule 4 929kJ
24% Sacharidy 86 g
115% Tuky 87 g
7% Sodík 133 mg
34% Bílkoviny 19 g

Buchta se slunečnicovými semínky a se skořicovou příchutí postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Hlubší plech na pečení vyložíme pečícím papírem,

2

který vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.

3

Těsto: Ve větší míse rozšleháme do pěny cukr se změklým máslem. Do sladké hmoty postupně a důkladně zašleháváme celá vejce. Potom na ušlehanou hmotu prosijeme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a mletou skořici. Sypké suroviny jemným zabalením zapracujeme do těsta. Nakonec do těsta vmícháme smetanu a slunečnicová semínka. Hotové těsto vlijeme na vymazaný plech, zarovnáme povrch do rovné hladiny těsta a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Koláč je hotov, když je těsto zlatavé, pružné a pevné na stisk. Upečený zákusek odřízneme od krajů pekáče nožem, vyklopíme a necháme úplně vychladnout na děrované podložce, aby z něj rovnoměrně vycházela pára. Z koláče, pečeného na čtvercovém plechu o velikosti jedné strany 23 cm, vykrájíme asi 12 kousků.

4

Koláč servírujeme studený, jako pohoštění, nebo svačinu dětem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept