Buchta se slunečnicovými semínky a se skořicovou příchutí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 105 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Buchta se slunečnicovými semínky a se skořicovou příchutí
Celkový čas: | 105 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 60 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56843 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těsto | |
130 g | Cukr krystal |
2,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Skořice mletá |
100 g | Slunečnice - semena |
150 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 306,3mg |
Draslík | 348,6mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,4mg |
Vitamín E | 9,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 77,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Kypřicí prášek do pečiva, Skořice mletá, Slunečnice - semena, Soda jedlá, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Buchta se slunečnicovými semínky a se skořicovou příchutí postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Hlubší plech na pečení vyložíme pečícím papírem, |
2 | který vymažeme 1 lžící másla, troubu připravíme k předehřátí na 180°C. |
3 | Těsto: Ve větší míse rozšleháme do pěny cukr se změklým máslem. Do sladké hmoty postupně a důkladně zašleháváme celá vejce. Potom na ušlehanou hmotu prosijeme hladkou mouku, kypřící prášek do pečiva, jedlou sodu a mletou skořici. Sypké suroviny jemným zabalením zapracujeme do těsta. Nakonec do těsta vmícháme smetanu a slunečnicová semínka. Hotové těsto vlijeme na vymazaný plech, zarovnáme povrch do rovné hladiny těsta a pečeme v předehřáté troubě asi 45 minut. Koláč je hotov, když je těsto zlatavé, pružné a pevné na stisk. Upečený zákusek odřízneme od krajů pekáče nožem, vyklopíme a necháme úplně vychladnout na děrované podložce, aby z něj rovnoměrně vycházela pára. Z koláče, pečeného na čtvercovém plechu o velikosti jedné strany 23 cm, vykrájíme asi 12 kousků. |
4 | Koláč servírujeme studený, jako pohoštění, nebo svačinu dětem. |