Jablkový moučník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkový moučník
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56844 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
15 ml | Citronová šťáva |
85 g | Cukr krupice |
80 g | Cukr krystal |
450 g | Jablka |
30 g | Mandle plátky |
80 g | Máslo čerstvé |
40 ml | Mléko polotučné |
50 g | Rozinky tmavé |
150 g | Samokypřicí mouka |
25 g | Tuk |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 46,1mg |
Draslík | 91,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 66,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Cukr krupice, Cukr krystal, Jablka, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mandle plátky, Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Rozinky tmavé, Samokypřicí mouka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkový moučník postup přípravy receptu:
1 | Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na tenké plátky. Do mísy nasypeme krystalový cukr, přidáme rozinky a jablka, zakápneme citronovou šťávou a promícháme. |
2 | Pekáček vymažeme tukem a na dno rovnoměrně rozprostřeme jablkovou směs. Do mísy vložíme měkké máslo, přisypeme krupicový cukr a utřeme. Přidáme vejce a vyšleháme do pěny. Opatrně postupně přimícháme mouku, přilijeme mléko a vymícháme řídké těsto, které nalijeme do pekáčku na jablkovou směs. Povrch posypeme mandlovými lupínky, pekáček vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zhruba 45 minut. |
3 | Moučník necháme vychladnout, naporcujeme a podáváme. |