Jednoduchý recept

Chlebová buchta s rozinkami

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56847

Ingredience

200 g Chléb toastový
80 g Cukr krupice
30 g Kandovaná pomerančová kůra
600 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
3 g Nové koření mleté
30 g Rozinky tmavé
5 g Skořice mletá
25 g Tuk
4 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 402 kcal
Kilojoule 1 682kJ
13% Sacharidy 46 g
26% Tuky 20 g
11% Sodík 225 mg
20% Bílkoviny 11 g

Chlebová buchta s rozinkami postup přípravy receptu:

1

Plátky toastového chleba bez kůrky natrháme na menší kousky, polovinu nasypeme do tukem vymazaného pekáčku, zasypeme polovinou rozinek, polovinou kandované kůry, přidáme druhou polovinu chleba a posypeme zbytkem rozinek a kůry. Mléko ohřejeme, přimícháme cukr, žloutky, máslo a zalijeme chlebovou směs v pekáčku. Necháme 0.5 hodiny odležet. Posypeme mletou skořicí, novým kořením, pekáček vložíme do většího pekáče s trochou vody, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme ve vodní lázni zhruba 45 minut.

2

Buchtu vyjmeme, naporcujeme a ještě teplou podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept