Sněhový koláč s ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 100 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sněhový koláč s ovocem
Celkový čas: | 100 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | vasek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56851 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
50 g | Broskve |
180 g | Cukr krupice |
50 g | Jahody zahradní |
50 g | Maliny |
50 g | Meruňky |
200 ml | Šlehačka ve spreji |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 34g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 106,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Broskve, Cukr krupice, Jahody zahradní, Maliny, Meruňky, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Šlehačka ve spreji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sněhový koláč s ovocem postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme bílky, přidáme špetku soli a vyšleháme řidší sníh. Za stálého šlehání postupně přisypáváme cukr a šleháme, dokud nevznikne tuhý a lesklý sníh. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj rozprostřeme sněhovou hmotu, vložíme do mírně vyhřáté trouby a při 140°C pečeme asi 80 minut. Troubu vypneme a necháme sníh chladnout v zavřené troubě. |
2 | V míse smícháme pokrájené jahody s malinami, přimícháme na kostičky nakrájené broskve, meruňky, nasypeme rovnoměrně na vychladlý koláč, ozdobíme šlehačkou a podáváme. |