Hovězí játra dušená se zeleninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí játra dušená se zeleninou
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 56858 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
1 g | Hřebíček |
600 g | Játra hovězí |
100 g | Mrkev kořen |
40 g | Olej slunečnicový |
1 g | Pepř černý mletý |
200 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
20 g | Šalvěj čerstvá |
25 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 385,5mg |
Draslík | 683,1mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 26g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 11,4mg |
Vitamín E | 4,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček, Játra hovězí, Olej slunečnicový, Rajčata loupaná (konzervovaná), Šalvěj čerstvá, Strouhanka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí játra dušená se zeleninou postup přípravy receptu:
1 | Hovězí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, mrkev nastrouháme nahrubo, česnek prolisujeme, šalvěj posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, mrkev, osmahneme, přidáme strouhanku a orestujeme. Přiložíme játra, přilijeme rajčata i s nálevem, přidáme česnek, šalvěj, pepř, hřebíček a zvolna dusíme doměkka. Nakonec játra osolíme, vyndáme hřebíček, pokrm upravíme na talíře a podáváme. |