Jednoduchý recept

Hovězí játra na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 56861
Kategorie: Maso

Ingredience

2 stroužek Česnek
10 ml Citronová šťáva
600 g Játra hovězí
10 g Máta
35 g Olej olivový
2 g Paprika mletá pálivá
1 g Pepř černý mletý
15 g Petržel - nať
1 špetka Skořice mletá
25 g Strouhanka
8 g Sůl
100 ml Víno bílé
800 ml Voda pitná
100 g Cibule

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 366kJ
4% Sacharidy 14 g
18% Tuky 13 g
47% Sodík 934 mg
57% Bílkoviny 32 g

Hovězí játra na víně postup přípravy receptu:

1

Hovězí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 40 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku a lístky máty posekáme najemno.

2

V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a zpěníme. Přidáme petrželku, mátu, pepř, skořici a pálivou papriku, promícháme, játra nakrájíme na nudličky a přimícháme do pánve. Podlijeme vínem, 1/3 vývaru z jater, zasypeme strouhankou a dusíme doměkka.

3

Játra upravíme na talíře, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept