Hovězí játra na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí játra na víně
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56861 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
10 ml | Citronová šťáva |
600 g | Játra hovězí |
10 g | Máta |
35 g | Olej olivový |
2 g | Paprika mletá pálivá |
1 g | Pepř černý mletý |
15 g | Petržel - nať |
1 špetka | Skořice mletá |
25 g | Strouhanka |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
800 ml | Voda pitná |
100 g | Cibule |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 385,5mg |
Draslík | 603,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 25g |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 13,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Játra hovězí, Máta, Skořice mletá, Strouhanka, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Paprika mletá pálivá, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí játra na víně postup přípravy receptu:
1 | Hovězí játra odblaníme, nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 40 minut. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku a lístky máty posekáme najemno. |
2 | V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem a zpěníme. Přidáme petrželku, mátu, pepř, skořici a pálivou papriku, promícháme, játra nakrájíme na nudličky a přimícháme do pánve. Podlijeme vínem, 1/3 vývaru z jater, zasypeme strouhankou a dusíme doměkka. |
3 | Játra upravíme na talíře, zakápneme citronovou šťávou, osolíme a podáváme. |