Telecí ledvinky na víně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí ledvinky na víně
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56862 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
120 g | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Masox |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový květ |
40 g | Olej olivový extra panenský |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
20 g | Protlak rajčatový sterilovaný |
8 g | Sůl |
600 g | Telecí ledviny |
150 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 555,0mg |
Draslík | 553,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 494,1mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Cibule, Muškátový květ, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Telecí ledviny, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Masox, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový extra panenský, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí ledvinky na víně postup přípravy receptu:
1 | Telecí ledvinky zbavíme tuku, odblaníme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, bobkový list, zpěníme, posypeme moukou a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, přidáme masox, rajčatový protlak a vaříme, dokud omáčka neztratí moučnou příchuť. Okořeníme muškátem, solí, pepřem, přidáme petrželku a krátce podusíme dohusta. |
3 | V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme plátky ledvinek a smažíme 2 minuty. Ledvinky vyjmeme, do pánve nalijeme víno, omáčku z hrnce, promícháme, provaříme, přimícháme ledvinky, prohřejeme a odstavíme. |
4 | Ledvinky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme. |