Jednoduchý recept

Telecí ledvinky na víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 56862
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 stroužek Česnek
120 g Cibule
30 g Máslo čerstvé
1 ks Masox
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový květ
40 g Olej olivový extra panenský
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
20 g Protlak rajčatový sterilovaný
8 g Sůl
600 g Telecí ledviny
150 ml Víno bílé
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 350 kcal
Kilojoule 1 464kJ
3% Sacharidy 11 g
26% Tuky 20 g
53% Sodík 1 g
45% Bílkoviny 25 g

Telecí ledvinky na víně postup přípravy receptu:

1

Telecí ledvinky zbavíme tuku, odblaníme, podélně rozkrojíme a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, petrželku posekáme najemno.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli s česnekem, bobkový list, zpěníme, posypeme moukou a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, přidáme masox, rajčatový protlak a vaříme, dokud omáčka neztratí moučnou příchuť. Okořeníme muškátem, solí, pepřem, přidáme petrželku a krátce podusíme dohusta.

3

V pánvi rozehřejeme máslo, přiložíme plátky ledvinek a smažíme 2 minuty. Ledvinky vyjmeme, do pánve nalijeme víno, omáčku z hrnce, promícháme, provaříme, přimícháme ledvinky, prohřejeme a odstavíme.

4

Ledvinky s omáčkou upravíme na talíře a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept