Telecí brzlík s omeletou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí brzlík s omeletou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 56868 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
40 g | Máslo čerstvé |
25 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
200 g | Rajčata |
100 ml | Sherry brandy |
8 g | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
500 g | Telecí brzlík |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 705,0mg |
Draslík | 932,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 840,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 79,4mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Rajčata, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sherry brandy, Šunka dušená, Telecí brzlík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí brzlík s omeletou postup přípravy receptu:
1 | Telecí brzlík odblaníme, vyřízneme žilky, chrupavku a zbytek nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, šunku na nudličky, petrželku posekáme najemno, rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky. |
2 | V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, vložíme brzlík a krátce podusíme. Přidáme petrželku, zalijeme sherry, podle chuti osolíme, opepříme a krátce podusíme. |
3 | V misce rozšleháme vejce, přisypeme šunku, sůl, pepř a v jiné pánvi na oleji usmažíme 4 omelety. Rozdělíme na talíře, na ně upravíme brzlíkovou směs, ozdobíme rajčaty a podáváme. |