Jednoduchý recept

Telecí brzlík na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (79%)
ID receptu: 56869
Kategorie: Maso

Ingredience

25 ml Brandy
15 ml Citronová šťáva
60 ml Hovězí vývar základní
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
80 g Smetana 33% (šlehačka)
8 g Sůl
600 g Telecí brzlík
1 ks Vaječný žloutek slepičí
250 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 401 kcal
Kilojoule 1 676kJ
3% Sacharidy 11 g
32% Tuky 24 g
46% Sodík 924 mg
55% Bílkoviny 31 g

Telecí brzlík na smetaně postup přípravy receptu:

1

Telecí brzlík odblaníme, odřízneme chrupavku, žilky a zbytek nakrájíme na plátky. Obalíme v mouce a osmahneme v pánvi na másle. Přidáme plátky žampionů, zalijeme brandy a krátce podusíme. Podlijeme vývarem, zakápneme citronovou šťávou a dusíme asi 25 minut. Přimícháme smetanu, provaříme a odstavíme. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme žloutek.

2

Brzlík s omáčkou upravíme na talíře, posypeme posekanou petrželkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept