Telecí brzlík na smetaně - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Telecí brzlík na smetaně
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | fik |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (79%) |
ID receptu: | 56869 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
25 ml | Brandy |
15 ml | Citronová šťáva |
60 ml | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
40 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
80 g | Smetana 33% (šlehačka) |
8 g | Sůl |
600 g | Telecí brzlík |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
250 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 504,6mg |
Draslík | 997,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 86,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Smetana 33% (šlehačka), Telecí brzlík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Brandy nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Telecí brzlík na smetaně postup přípravy receptu:
1 | Telecí brzlík odblaníme, odřízneme chrupavku, žilky a zbytek nakrájíme na plátky. Obalíme v mouce a osmahneme v pánvi na másle. Přidáme plátky žampionů, zalijeme brandy a krátce podusíme. Podlijeme vývarem, zakápneme citronovou šťávou a dusíme asi 25 minut. Přimícháme smetanu, provaříme a odstavíme. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme žloutek. |
2 | Brzlík s omáčkou upravíme na talíře, posypeme posekanou petrželkou a podáváme. |