Jednoduchý recept

Medový koláč s celozrnné mouky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (33%)
ID receptu: 56870

Ingredience

100 g Cukr krupice
200 g Džem meruňkový
80 g Med včelí
100 g Mouka kukuřičná
100 g Mouka pšeničná celozrnná
40 ml Olej slunečnicový
6 ks Vejce slepičí
Na vymazání plechu
60 g Hera
40 g Mouka pšeničná hrubá
Medový koláč s celozrnné mouky
40 g Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 171 kcal
Kilojoule 714kJ
7% Sacharidy 26 g
8% Tuky 6 g
1% Sodík 27 mg
6% Bílkoviny 3 g

Medový koláč s celozrnné mouky postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme do misky, přisypeme cukr, vložíme med a vyšleháme na hladkou pěnu. Poté do pěny přimícháme prosátou celozrnnou a kukuřičnou mouku a přilijeme olej. Vše dohromady promícháme.

2

Plech vymažeme herou, vysypeme hrubou moukou a vlijeme na něj připravené těsto. Vložíme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 160°C 45-50 minut. Upečený koláč necháme mírně vychladnout, posypeme moučkovým cukrem, korpus podélně rozřízneme, spodní díl potřeme džemem a přiklopíme druhou půlkou korpusu. Nakonec nakrájíme na úhledné čtverce, anebo obdélníky.

Poznámka

Podáváme jako moučník.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept