Závitky ze sleďů s křenovým máslem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Závitky ze sleďů s křenovým máslem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | zatka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56871 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
2 ks | Sleď čerstvý |
3 polévková lžíce | Strouhanka |
2 kávová lžička | Sůl |
Křenové máslo | |
---|---|
2 polévková lžíce | Křen |
100 g | Máslo čerstvé |
Ochucená smetana | |
3 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový sterilovaný |
0,5 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
Na vytření pekáčku | |
50 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 129,2mg |
Draslík | 81,2mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 50,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 72,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Strouhanka, Sůl, Křen, Protlak rajčatový sterilovaný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel kudrnka, Sleď čerstvý, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Závitky ze sleďů s křenovým máslem postup přípravy receptu:
1 | Křen oloupeme, omyjeme, jemně nastrouháme do mísy. Přidáme změklé máslo, které s křenem dobře promícháme. |
2 | Čerstvé sledě očistíme ostrým nožem od šupin, omyjeme, rozřízneme je od řitního otvoru až k hlavě a odstraníme vnitřnosti. Poté odřízneme hlavy, ploutve a ocas, rozřízneme podél páteře a vykostíme je. Podélně je rozřízneme, tak budeme mít 8 filetů, které znovu důkladně omyjeme pod tekoucí studenou vodou. Poté je osušíme, osolíme, opepříme, potřeme z každé strany křenovým máslem a ihned každý filet stočíme do závitku. |
3 | Závitky poklademe do pekáčku vytřeného máslem. |
4 | V misce si rozkvedláme vidličkou smetanu s rajčatovým protlakem a mlékem. Ochucenou smetanou přelijeme závitky, posypeme petrželkou, strouhankou a dáme je péct do předehřáté trouby na 220°C. Pečeme dozlatova přibližně 30 minut. |