Jednoduchý recept

Telecí jazyk s mandlemi

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 56872
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Bobkový list
120 g Cibule
15 ml Citronová šťáva
50 g Mandle mleté
50 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mrkev kořen
1 g Pepř černý mletý
20 g Rozinky tmavé
5 g Sůl
600 g Telecí jazyk
600 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 839kJ
5% Sacharidy 20 g
34% Tuky 26 g
31% Sodík 617 mg
54% Bílkoviny 30 g

Telecí jazyk s mandlemi postup přípravy receptu:

1

Celé jazyky vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme cibuli, mrkev, bobkový list, sůl a vaříme zvolna asi 1 hodinu doměkka. Jazyky oloupeme, nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme středně světlou jíšku. Zalijeme 250 ml vývaru z jazyků, přisypeme mleté mandle, rozinky, nadrobno nakrájenou cibuli s mrkví z vývaru, zakápneme citronovou šťávou, podle chuti opepříme a povaříme zhruba 20 minut.

2

Plátky jazyků rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept