Rozinkové cukroví - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rozinkové cukroví
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 56874 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
0,5 polévková lžíce | Citronová kůra |
1 dl | Citronová šťáva |
20 g | Cukr vanilka |
1 polévková lžíce | Med včelí |
60 g | Mouka žitná celozrnná |
190 g | Ořechy vlašské |
250 g | Poleva čokoládová |
160 g | Rozinky bílé |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 18,5mg |
Draslík | 99,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Citronová šťáva, Med včelí, Ořechy vlašské, Poleva čokoládová, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Mouka žitná celozrnná, Rozinky bílé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rozinkové cukroví postup přípravy receptu:
1 | Ořechy (140 g) dáme do misky, přidáme rozinky a mixérem rozmixujeme. Přidáme prosátou mouku, citronovou kůru a šťávu, bílek a nakonec vanilkový cukr a med. Ze surovin vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie. Vložíme do lednice na celou noc. |
2 | Těsto rozválíme na moukou posypaném vále na velký plát, silný 4 mm. Vykrajovací kulatou formičkou tvoříme kolečka, která skládáme na pečícím papírem vyložený plech. Potřeme je rozšlehaným žloutkem. Vložíme do trouby, kde kolečka pečeme 10 minut při teplotě 180°C. Po upečení je necháme vychladnout na plechu. |
3 | Vychladlá kolečka potíráme džemem, slepujeme po 2 kusech k sobě. Ve vhodném kastrůlku rozehřejeme čokoládovou polevu, necháme mírně vychladnout a štětcem potřeme všechna naplněná kolečka. Na povrch, do středu každého kolečka, položíme ihned kousek ze zbylých ořechů. Necháme volně ztuhnout čokoládovou polevu. |
Poznámka
Vhodné vánoční cukroví.