Kuře dušené s hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře dušené s hráškem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 56885 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
600 g | Hrášek mražený |
1000 g | Kuře |
20 g | Máslo čerstvé |
20 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 g | Muškátový oříšek |
20 g | Olej olivový |
1 g | Pepř černý mletý |
1 špetka | Šafrán |
8 g | Sůl |
100 ml | Víno bílé |
250 g | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 193,5mg |
Draslík | 768,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,1mg |
Vitamín B6 | 1,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 33,2mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hrášek mražený, Kuře, Muškátový oříšek, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Šafrán, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře dušené s hráškem postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme, osolíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hrášek částečně rozmrazíme. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme porce kuřete, podlijeme vínem a dusíme do vysmahnutí na tuk. Podlijeme vývarem, posypeme moukou, přidáme šafrán, muškát a dusíme doměkka. Mezitím podusíme na másle hrášek, přidáme ke kuřeti, prohřejeme a odstavíme. |
3 | Porce kuřete upravíme na talíře, obložíme hráškem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme. |