Jednoduchý recept

Kuře dušené s hráškem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (32%)
ID receptu: 56885
Kategorie: Maso

Ingredience

120 g Cibule
600 g Hrášek mražený
1000 g Kuře
20 g Máslo čerstvé
20 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 g Muškátový oříšek
20 g Olej olivový
1 g Pepř černý mletý
1 špetka Šafrán
8 g Sůl
100 ml Víno bílé
250 g Vývar slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 749 kcal
Kilojoule 3 132kJ
8% Sacharidy 28 g
57% Tuky 43 g
66% Sodík 1 g
99% Bílkoviny 56 g

Kuře dušené s hráškem postup přípravy receptu:

1

Očištěné a vykuchané kuře naporcujeme, osolíme, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, hrášek částečně rozmrazíme.

2

V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přiložíme porce kuřete, podlijeme vínem a dusíme do vysmahnutí na tuk. Podlijeme vývarem, posypeme moukou, přidáme šafrán, muškát a dusíme doměkka. Mezitím podusíme na másle hrášek, přidáme ke kuřeti, prohřejeme a odstavíme.

3

Porce kuřete upravíme na talíře, obložíme hráškem, přelijeme vydušenou šťávou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept