Kuře dušené s rýží a hráškem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře dušené s rýží a hráškem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | ondra |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 56886 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
120 g | Cibule |
30 g | Feferony |
200 g | Hrášek mražený |
1000 g | Kuře |
30 g | Olej olivový |
150 g | Paprika červená |
1 g | Pepř černý mletý |
150 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
300 g | Rýže loupaná |
8 g | Sůl |
600 ml | Vývar slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 76g |
---|---|
Cholesterol | 187,5mg |
Draslík | 827,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 77,4mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Hrášek mražený, Kuře, Paprika červená, Rajčata loupaná (konzervovaná), Rýže loupaná, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Vývar slepičí mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře dušené s rýží a hráškem postup přípravy receptu:
1 | Kuře naporcujeme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme nadrobno, rajčata scedíme, papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky, feferonku rozkrojíme, vyškrábneme semínka a lusk posekáme najemno. |
2 | V hrnci rozehřejeme olej, přiložíme porce kuřete, osmahneme, podlijeme částí vývaru a dusíme asi 20 minut. Přisypeme cibuli, rajčata, feferonku, hrášek, rýži, podlijeme vývarem a dusíme doměkka. |
3 | Kuře upravíme na talíře, obložíme rýží se zeleninou a podáváme. |