Kokosové pečivo z ovesných vloček - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kokosové pečivo z ovesných vloček
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56888 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Příprava pečení | |
---|---|
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těsto | |
2 polévková lžíce | Cukr třtinový |
80 g | Kokos strouhaný |
200 g | Máslo čerstvé |
280 g | Sirup Golden |
100 g | Vločky ovesné |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 30,1mg |
Draslík | 26,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr třtinový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Kokos strouhaný, Máslo čerstvé, Sirup Golden, Vločky ovesné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kokosové pečivo z ovesných vloček postup přípravy receptu:
1 | Příprava na pečení: pečicí plech vymažeme lžcí másla, troubu připravíme k předehřátí na 170°C. |
2 | Těsto: z másla, cukru a sirupu umícháme na mírném ohni karamel, do něj vmícháme ovesné vločky, strouhaný kokos a nadrobno pokrájené kandované třešně. Vzniklé těsto důkladně promícháme a vlijeme na vymazaný plech. Na plechu těsto rozetřeme, povrch zarovnáme. Těsto pečeme cca 30 minut, po upečení necháme chladnout asi 10 minut na plechu, poté korpus rozkrájíme na obdélníčky o rozměrech asi 2 x 5 cm, necháme dovychladnout na děrované podložce. Toto cukroví servírujeme jako studené pohoštění. |
Poznámka
Rada: opečivo uchováváme vzduchotěsně zabalené, aby si zachovalo původní vlhkost. Tip: toto pečivo můžeme připravit také bez přidání kokosu, tyčinky pak budou bez příchuti.