Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 220 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56889
Kategorie: Maso

Ingredience

12 ks Bílá cibulka
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
4 stroužek Česnek
2 ks Cibule
1,5 kg Hovězí jazyk
60 g Máslo čerstvé
40 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
60 g Olej rostlinný
100 g Petržel kořen
2 polévková lžíce Petržel - nať
3 kávová lžička Sůl
3,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 214kJ
6% Sacharidy 21 g
77% Tuky 57 g
30% Sodík 609 mg
70% Bílkoviny 39 g

Hovězí jazyk Bourgeois postup přípravy receptu:

1

Hovězí jazyk omyjeme, vložíme do vařící vody, a jakmile začne voda znovu vřít, přidáme 2 lžičky soli, stáhneme plamen a mírném ohni vaříme jazyk cca 2,5 až 3 hodiny doměkka. Půl hodiny před koncem vaření přidáme do vody oloupanou zeleninu v celku a bobkový list.

2

Jen dokonale uvařený jazyk je chutný a dá se lehce loupat. Proto raději zkusíme jeho měkkost vidličkou dříve, než jej vyndáme z vývaru.

3

Uvařený jazyk vložíme na malou chvilku do studené vody a pak z něho od širšího konce směrem ke špičce sloupneme bělavou tuhou kůži. Sloupnutý jazyk dáme do porcelánové mísy a zakryjeme, aby neztmavl.

4

Zeleninu z vývaru vyjmeme a nakrájíme na kostičky.

5

Na oleji dáme zpěnit nadrobno pokrájenou cibuli. Když zrůžoví, přisypeme mouku a za stálého míchání vytvoříme světlou jíšku, zalijeme vývarem z jazyka a uvaříme řídkou omáčku, do které přidáme česnek utřený se solí.

6

Prochladlý jazyk nakrájíme na plátky a dáme prohřát do omáčky.

7

Na másle osmahneme připravenou nakrájenou zeleninu spolu s malými cibulkami.

8

Na talíře klademe plátky jazyka, vždycky několik plátků ze špičky a několik plátků ze širšího konce, na maso navrstvíme opečenou zeleninu, přelijeme omáčkou a posypeme sekanou zelenou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept