Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56890
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 polévková lžíce Bazalka
600 g Brambory vařené
5 stroužek Česnek
3 polévková lžíce Citronová šťáva
1200 g Kapr obecný
2 polévková lžíce Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Olej rostlinný
3 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 kávová lžička Sůl
150 ml Víno bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 598 kcal
Kilojoule 2 502kJ
9% Sacharidy 34 g
29% Tuky 22 g
35% Sodík 707 mg
101% Bílkoviny 57 g

Kapr po kavkazsku postup přípravy receptu:

1

Kapra zbavíme hlavy, šupin, ocasu a ploutví, vykucháme ho, opereme a osušíme. Rybu pak zevně i uvnitř osolíme a dáme na míse na 30 minut uložit do chladna. Odleželou rybu pak naporcujeme.

2

Mezitím utřeme česnek se sladkou paprikou a nasekanou čerstvou bazalkou, směs smícháme se lžící oleje a potřeme s ní rybí porce.

3

Rybu pak vložíme na pekáč s rozehřátým olejem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Když je maso napůl upečené, zalijeme ho citronovou šťávou smíchanou se suchým bílým vínem a dopečeme.

4

Takto upravenou rybu na talíři přelijeme výpekem a podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem.

Poznámka

V době určené na přípravu není započítaný čas potřebný k „odležení“ kapra.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept