Candát zapečený s květákem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Candát zapečený s květákem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | beranova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (18%) |
ID receptu: | 56893 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
500 ml | Bešamel |
600 g | Brambory vařené |
800 g | Candát obecný |
40 g | Gouda |
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
1 ks | Květák |
5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,5 kávová lžička | Muškátový květ |
2 kávová lžička | Sůl |
1250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 29,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 135,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bešamel, Brambory vařené, Kopr čerstvý, Květák, Muškátový květ, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Candát obecný, Gouda, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Candát zapečený s květákem postup přípravy receptu:
1 | Candáta zbavíme šupin, hlavy a ploutví, vykucháme, nakrájíme na porce a osolíme. Ve velké pánvi rybu na 2 lžících másla opečeme po obou stranách po 5 minutách. Malý opraný květák rozebereme na růžičky, vložíme do vařící osolené vody a 5 minut ho povaříme. |
2 | Zapékací mísu vymažeme lžící másla, na dno rozložíme růžičky květáku, na který položíme opečené porce ryby a vše polijeme šťávou zbylou z pečení a hustším bešamelem, ve kterém jsme rozmíchali půl lžičky muškátového květu. Povrch pak posypeme strouhaným sýrem, pokropíme 2 lžícemi rozpuštěného másla a v horké troubě asi 15 minut zapečeme. |
3 | Pokrm podáváme s vařenými bramborami, posypanými nasekaným koprem. |