Recept

Pstruh na arménský způsob

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 56894
Kategorie: Teplé předkrmy

Ingredience

60 g Hrozinky
100 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Petržel - nať
1000 g Pstruh
280 g Rýže dušená
4 polévková lžíce Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

38% Kalorie 741 kcal
Kilojoule 3 102kJ
6% Sacharidy 22 g
178% Tuky 134 g
20% Sodík 392 mg
100% Bílkoviny 56 g

Pstruh na arménský způsob postup přípravy receptu:

1

Čtyři pstruhy omyjeme, vyřízneme žábry a takto vzniklým otvorem ryby opatrně vykucháme, poté důkladně propláchneme, osušíme a osolíme.

2

Dále připravíme nádivku. Dušenou rýži dobře promícháme s máslem, mletým zázvorem, hrozinkami a špetkou soli.

3

Pstruhy naplníme nádivkou, stočíme do kolečka a vložíme ocasní ploutev rybě do otevřené tlamy. Potřeme 20 g změklého másla a

4

pečeme je dozlatova asi 25 minut ve středně zahřáté troubě na plechu s pečícím papírem, posypaným strouhankou.

5

Takto upravené pstruhy podáváme posypané sekanou petrželkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept