Slaný štrúdl - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Slaný štrúdl
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Šárka Hnízdová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 56895 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
8 polévková lžíce | Kečup |
1 polévková lžíce | Kmín celý |
1000 g | Listové těsto |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 ks | Paprika červená |
1 ks | Paprika žlutá |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
300 g | Šunka drůbeží |
350 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 183,6mg |
Draslík | 94,4mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 483,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kmín celý, Paprika červená, Paprika žlutá, Strouhanka, Sůl, Vaječný žloutek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Listové těsto, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Šunka drůbeží, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Slaný štrúdl postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve omyjeme a na proužky nakrájíme papriky. Poté nastrouháme sýr nahrubo. Šunku nakrájíme na plátky. |
2 | Těsta rozválíme na pomoučeném vále do tvaru obdélníků. Na povrchu zlehka posypeme strouhankou. |
3 | Těsto na delší straně, vždy asi 1 cm od stran, pomažeme kečupem. Dále na kečup položíme plátky šunky, navrstvíme nakrájené papriky, mírně osolíme a opepříme, posypeme sýrem. Nakonec jen zlehka zakápneme kečupem. |
4 | Těsto smotáme do štrúdlu, pomažeme rozmíchaným žloutkem a posypeme kmínem. Povrch těsta před pečením jen zlehka propíchneme vidličkou. |
5 | Pečeme při 180 °C, zhruba 20 minut. |
6 | Po upečení nakrájíme a servírujeme. |
Poznámka
Do štrúdlu můžeme přidat například cibuli nebo slaninu. Přísady se mohou různit podle toho, kdo má co rád.
Do tohoto štrůdlu se dá opravdu dát vše, co zbývá v chladničce