Stehýnka s koprovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Stehýnka s koprovou omáčkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 5690 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
800 g | Kuřecí stehna |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
40 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
400 g | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 211,6mg |
Draslík | 481,1mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 362,8mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,0mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 102,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kopr čerstvý, Kuřecí stehna, Olej stolní, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Stehýnka s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Omyjeme a očistíme kuřecí stehna. |
2 | Ze všech stran opečeme na oleji, poté vyndáme a přidáme k oleji cibuli. Osmahneme, přisypeme dvě lžíce mouky a rozmícháme. Mouku s cibulí zalijeme smetanou rozmíchanou s vodou. 15 minut povaříme omáčku, poté vložíme stehýnka a 20 minut za občasného míchání povaříme. |
3 | Poté přidáme nasekaný kopr a trochu povaříme. |