Recept

Sušenky z arašídového másla

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 70 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 56903
Kategorie: Sušenky

Ingredience

Příprava na pečení
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
80 g Arašídy
230 g Cukr krystal
0,5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
150 g Máslo arašídové
130 g Máslo čerstvé
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 819 kcal
Kilojoule 3 427kJ
22% Sacharidy 78 g
70% Tuky 52 g
10% Sodík 209 mg
28% Bílkoviny 16 g

Sušenky z arašídového másla postup přípravy receptu:

1

Příprava pečení: Několik plechů vymažeme 2 lžícemi másla. Troubu připravíme k předehřátí na 190 °C.

2

Těsto: V hlubší míse utřeme arašídové máslo s čerstvým máslem a cukrem. Potom do těsta vmícháme celé jedno vejce a hmotu důkladně promícháme. Na promíchanou hmotu prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a přisypeme najemno sekané ořechy. Těsto vymícháme dohladka a zabalené v potravinářské fólii necháme v lednici asi 30 minut odpočinout. Po této době z těsta vyválíme asi 20 kuliček, velkých asi na jedno sousto, a kuličky vyrovnáme na připravené plechy tak, aby se při pečení neslepily a pečeme je ve vyhřáté formě asi 15 minut dozlatova. Hotové kousky necháme vychladnout na děrované podložce. Toto pečivo servírujeme studené, nejen jako pohoštění, ale i o Vánocích.

Poznámka

Typy: Když pečivo před pečením posypeme třtinovým cukrem, budou sušenky chutnější a budou mít lepší strukturu. Chuť sušenek můžeme změnit tak, že do těsta přidáme lžičku koření na jablečný závin.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept