Sušenky z arašídového másla - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 85 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sušenky z arašídového másla
Sušenky z arašídového másla
Celkový čas: | 85 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 70 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 56903 |
Kategorie: | Sušenky |
Ingredience
Příprava na pečení | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
Těsto | |
80 g | Arašídy |
230 g | Cukr krystal |
0,5 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
150 g | Máslo arašídové |
130 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 56g |
---|---|
Cholesterol | 89,9mg |
Draslík | 214,3mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 56,5mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Kypřicí prášek do pečiva, Máslo arašídové, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Arašídy, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sušenky z arašídového másla postup přípravy receptu:
1 | Příprava pečení: Několik plechů vymažeme 2 lžícemi másla. Troubu připravíme k předehřátí na 190 °C. |
2 | Těsto: V hlubší míse utřeme arašídové máslo s čerstvým máslem a cukrem. Potom do těsta vmícháme celé jedno vejce a hmotu důkladně promícháme. Na promíchanou hmotu prosejeme mouku s kypřícím práškem do pečiva a přisypeme najemno sekané ořechy. Těsto vymícháme dohladka a zabalené v potravinářské fólii necháme v lednici asi 30 minut odpočinout. Po této době z těsta vyválíme asi 20 kuliček, velkých asi na jedno sousto, a kuličky vyrovnáme na připravené plechy tak, aby se při pečení neslepily a pečeme je ve vyhřáté formě asi 15 minut dozlatova. Hotové kousky necháme vychladnout na děrované podložce. Toto pečivo servírujeme studené, nejen jako pohoštění, ale i o Vánocích. |
Poznámka
Typy: Když pečivo před pečením posypeme třtinovým cukrem, budou sušenky chutnější a budou mít lepší strukturu. Chuť sušenek můžeme změnit tak, že do těsta přidáme lžičku koření na jablečný závin.