Jednoduchý recept

Žloutková roláda s čokoládou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 56906

Ingredience

180 g Cukr krupice
30 g Ořechy pekanové
40 g Rozinky tmavé
5 ks Vejce slepičí
150 g Čokoláda hořká
100 g Šlehačka ve spreji

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 315 kcal
Kilojoule 1 317kJ
11% Sacharidy 39 g
20% Tuky 15 g
3% Sodík 55 mg
11% Bílkoviny 6 g

Žloutková roláda s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Do mísy vložíme žloutky, přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Čokoládu roztavíme a spolu s rozinkami a ořechy přimícháme k žloutkové pěně. Ze zbylých bílků vyšleháme tužší sníh a opatrně ho vmícháme do čokoládové směsi. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj rovnoměrně naneseme čokoládové těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Plech vyjmeme a těsto necháme vychladnout. Pomocí papíru, na kterém těsto leží, zavineme do rolády a dáme do lednice ztuhnout. Před podáváním roládu nakrájíme na plátky a ozdobíme šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept