Žloutková roláda s čokoládou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Žloutková roláda s čokoládou
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 56906 |
Kategorie: | Rolády |
Ingredience
150 g | Čokoláda hořká |
180 g | Cukr krupice |
30 g | Ořechy pekanové |
40 g | Rozinky tmavé |
100 g | Šlehačka ve spreji |
5 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 154,8mg |
Draslík | 169,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Ořechy pekanové, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Rozinky tmavé, Šlehačka ve spreji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Žloutková roláda s čokoládou postup přípravy receptu:
1 | Do mísy vložíme žloutky, přisypeme cukr a vyšleháme do pěny. Čokoládu roztavíme a spolu s rozinkami a ořechy přimícháme k žloutkové pěně. Ze zbylých bílků vyšleháme tužší sníh a opatrně ho vmícháme do čokoládové směsi. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj rovnoměrně naneseme čokoládové těsto, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 minut. Plech vyjmeme a těsto necháme vychladnout. Pomocí papíru, na kterém těsto leží, zavineme do rolády a dáme do lednice ztuhnout. Před podáváním roládu nakrájíme na plátky a ozdobíme šlehačkou. |